Menu

ER IS WERK AAN JE WERKWEEK...

Met deze trucs haal je weer plezier uit je job

Bruce Daisley, vicepresident van Twitter, interviewde psychologen en wetenschappers over geluk en werkcultuur. Al deze inzichten bundelde hij in zijn boek 'Plezier in je werk'. Hierin gaat hij op zoek naar manieren om het werken weer leefbaar en leuk te maken.

Tinnie Brant, redactrice bij Nieuwblad haalde hier alvast 6 tips uit:

Werk veertig keer 1 uur per week

"We zijn niet efficiënter als we langer werken", zegt Daisley. Verdeel je werk in veertig blokken van een uur.

Ga buiten tijdens de lunchpauze.

Probeer je werkplek fysiek te verlaten: ga eten met iemand, maak een wandeling. Dit zorgt ervoor dat je minder moe het weekend in gaat.

Ga in monnik-modus

In open ruimtes is er heel veel afleiding, op die manier verspil je heel veel tijd. Probeer twee keer per week een blok van 3 uur in te lassen waarbij jij je afzondert om te werken.

Mail nooit in het weekend

"Elke keer als een mail binnenkomt, krijg je een opstootje van het stresshormoon cortisol. Je bent dan even gefocust, maar uiteindelijk raak je uitgeput."

Drink koffie met je collega's

"Uit een interessant experiment in een callcenter bleek dat als de werknemers samen pauze namen, hun stressniveau daalde met 19 procent, hun samenhorigheidsgevoel steeg met 18 procent en hun productiviteit steeg met 23 procent."

Zoek bewijs

Wat als je niet graag gaat werken omdat je een vervelende baas hebt? Als je je baas of je collega's wil overtuigen, breng feiten en bewijs mee en stel voor om het anders te doen.

 

 

Bron: Brant, T. (2019). Zo ga je elke dag met plezier naar je werk: één uur werken is ruim voldoende (maar wel veertig keer per week). Nieuwsblad. https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190616_04462809