Menu

THINK LEAN!

Lean cube Duraframe

LEAN MANAGEMENT - een kans om productie en administratie te optimaliseren

Lean management vindt zijn oorsprong in Japan. De autofabrikant Toyota was de eerste gebruiker en tegelijkertijd ontwikkelaar van deze principes. Het bedrijf heeft een productiesysteem (principes en hulpmiddelen) en een werkcultuur ontwikkeld vanuit zijn beschikbare componenten.

Lean management richt zich op het realiseren van een maximale waarde voor de klant met zo min mogelijk verspilling. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen de methode en de filosofie. De lean filosofie is van toepassing op alle bedrijven, de uitvoeringsmethode moet voor elk bedrijf individueel worden onderzocht en beoordeeld op hun toepasbaarheid.

Het gemeenschappelijke doel voor alle bedrijven blijft echter: Elimineer niet-toegevoegde waarde van de processen. Dit principe is van toepassing op productieve en administratieve activiteiten. Zo wint het bedrijf concurrentievermogen en en werken zijn werknemers meer doelgericht.

Productie Sümmern

DURABLE PRODUCTEN VOOR MEER EFFICIËNTIE.

Al vele jaren werkt DURABLE volgens de Lean principes in zowel productie als administratie, omdat beide gebieden niet meer gescheiden kunnen worden. DURABLE heeft zijn competentie op het gebied van kantoorefficiëntie en bijgevolg zijn eigen assortiment consequent uitgebreid. Voor elk lean principe biedt DURABLE functionele producten die processen optimaal ondersteunen.

Herr Maier-Hunke

HORST-WERNER MAIER-HUNKE,
MANAGING DIRECTOR VAN DURABLE:

"De introductie van lean was een zeer groot succes voor ons bedrijf. We hebben onze organisatie gestroomlijnd en hebben ervaren dat het juiste gebruik van onze producten een grote hulp is om lean in de praktijk toe te passen.

Vooral Shopfloor Management is een belangrijk onderdeel geworden van ons continu verbeteringsproces door het gebruik van onze eigen producten."

BELANGRIJKSTE ONDERWERPEN EN GESCHIKTE PRODUCTASSORTIMENTEN: 

Shopfloor Management

SHOPFLOOR MANAGEMENT BIJ PRODUCTIE EN ADMINISTRATIE

Verbeterde communicatie tussen leidinggevenden en werknemers en een sterke integratie in veranderings- en verbeteringsprocessen vormen de basis van efficiënt winkel- of kantoorbeheer. DURAFRAME® informatiekaders bieden hierbij professionele ondersteuning.

 

Meer >>

Kaizen lean Durable

KAIZEN IN DE PRAKTIJK

Processen voortdurend in vraag stellen en optimaliseren - dit is de hoeksteen van de Kaizen-filosofie. Informatieborden en zichtpanelensystemen blijken nuttige helpers te zijn.

 

 

Meer >>

Visualisatie en markering 5S Lean

VISUALISATIE EN TRANSPARANTIE MET 5S

Een correcte markering en visualisatie vermindert het aantal fouten en lange zoektijden. Dit creëert meetbare productiviteitswinsten in productie, logistiek en administratie. Met geschikte producten creëert DURABLE ideale werkomstandigheden om gestructureerd werken volgens het 5S-principe mogelijk te maken.

 

Meer >>

First in - first out principe Lean Durable

FIRST IN - FIRST OUT MET EENVOUDIGE ORGANISATORISCHE HULPMIDDELEN

Wat eerst komt, wordt eerst afgehandeld: het FiFo-principe is het lean hulpmiddel voor snelle en efficiënte processen. De beproefde methode voorkomt wachttijden en kwaliteitsgebreken en kan idealiter worden geïmplementeerd met DURABLE-producten!

Meer >>

Materiaalstroom Lean Durable

FLOW EN FLEXIBILITEIT

In de zogenaamde "Flow" is werk het het meest productief - met geschikte producten worden er ideale omstandigheden gecreëerd voor de "flow". Of het nu gaat om productie of administratie, flexibele producten met b.v. wielen zijn bijzonder mobiele hulpmiddelen voor de dagelijkse taken.

 

Meer >>