Menu

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid

Durable staat voor richting geven in het (professioneel leven) door bij te dragen aan de kwaliteit van het product van onze klanten. Hierdoor maakt Durable deel uit van het succes van zijn klanten. Dit resulteert eveneens in het succes van ons bedrijf en ons personeel.

We zijn er van overtuigd dat economisch succes vandaag de dag alleen mogelijk is als het bijdraagt tot het welzijn van de wereld en dat succes niet ten koste gaat van onze toekomst of die van volgende generaties.

Een visie die resulteert in een natuurlijke en menselijke omgeving, waarin het aangenaam leven is, weerspiegelt de stijl van het succes dat model staat voor onze onderneming. Voor Durable is deze definitie van succes de ongeschreven filosofie die bij iedereen heerst sinds de eerste dag. Van het topmanagement tot en met de stagiairs, maar ook in onze relaties met leveranciers en zakenpartners, draagt iedereen bij tot het succes van onze producten en diensten.

Het milieu beschermen is één van de grootste uitdagingen die we vandaag de dag kennen. Ieder bedrijf moet zijn verantwoordelijkheid nemen t.a.v. het milieu. Uiteindelijk is deze planeet de enige die we hebben. Eco-management kan alleen slagen indien het bedrijf blijft investeren in het milieu.

Naar aanleiding van de richtlijnen binnen Durable, blijft Durable streven naar een ecologisch vriendelijk management. Ons doel is voornamelijk producten te creëren die recycleerbaar zijn. Natuurlijk worden deze producten tegen een lage kostprijs geproduceerd met een redelijke winstmarge. Om deze doeleinden zo goed mogelijk na te streven, worden analyses opgestart betreffende de milieuvriendelijkheid van onze producten en productieprocessen. Regelmatig wordt er nagekeken of de gebruikte materialen en verpakkingen nog geoptimaliseerd kunnen worden. Voor de verpakkingen vervaardigd door Durable zelf, worden er steeds minder grondstoffen verbruikt.

Durable heeft een aankoopbeleid waarbij op regelmatige basis vergaderingen worden georganiseerd tussen de leveranciers en de inkoopafdeling van grondstoffen. Zorgvuldig gebruik van grondstoffen is een stap in de goede richting ter bescherming van het milieu.

Een goede keuze van grondstofleverancier is belangrijk voor Durable. Iedere producent en leverancier wordt steeds gecontroleerd op een certificatie. Eerst moeten er een aantal vragen beantwoord worden, alvorens er tot een aankoop wordt overgegaan.