Gratis online software

DURAPRINT®

Ontwerp inserts voor naambadges, deurbordjes en allerhande andere personaliseerbare DURABLE-producten met de DURAPRINT®-software.

Hoe werkt het?

In slechts enkele eenvoudige stappen maak je jouw eigen lay-out voor de insert van één van onze producten. Je kiest zelf jouw lettertype en welke informatie er op jouw ontwerp moeten komen. Tekstkaders kan je gemakkelijk verslepen, vergroten of draaien. Ook is het mogelijk om logo's, afbeeldingen of barcodes te importeren. Heb je een Excel-bestand met bv namen voor badges? Dan kan je die gemakkelijk importeren en worden al jouw badges in één keer aangemaakt. Pop-up meldingen helpen je op weg doorheen de software.

1. Start de software
2. Maak een account aan (zo kan je je ontwerp online opslaan)
3. Zoek het artikel waarvoor je een insert wenst te maken
4. Voeg de nodige inhoud toe aan jouw insert
5. Exporteer jouw ontwerp naar PDF-formaat
6. Druk af en voeg de insert toe aan je artikel. Klaar!

Productvoorbeelden

Zelfklevende ordnerruggen

ORDOFIX® is ideaal om mappen op een uniforme manier te markeren. De zelfklevende sticker is voorzien van een transparant hoesje voor jouw persoonlijke insert. Verkrijgbaar in verschillende kleuren voor zowel brede als smalle mappen.

Naambadges

Identificeer werknemers of bezoekers met passende naambadges, tafelnaambordjes  of kunststof identificatiepassen. Na aankoop kan je deze producten personaliseren met de nodige gegevens. Vergeet niet om voor jouw naambadges ook de papieren A4-inserts te bestellen met microperforatie, dat bespaart je heel wat meet-en-knipwerk. 

Tabbladen

Personaliseer het voorblad van onze tabbladen. In de software krijg je perfect de indeling te zien van jouw tabbladen, zodat je enkel nog de tekst hoeft in te typen. Het afgedrukte resultaat oogt super professioneel.


Deurborden

Presenteer jouw corporate huisstijl doorheen het hele bedrijfsgebouw met op maat gemaakte deurborden. Zo kan je jouw logo bijvoorbeeld integreren. Er is keuze uit verschillende modellen van deurborden: CRYSTAL SIGNINFO SIGN of CLICK SIGN - naargelang de uitstraling die je voor ogen hebt.

De voordelen van onze software

Projecten opslaan in de cloud

Door een account aan te maken kan je je projecten online opslaan en overal raadplegen.

Teksten en afbeeldingen uploaden

Heb je een Excel-bestand met de data die je wenst te gebruiken? Dan kan je die gemakkelijk importeren.

EAN- en QR-code genereren

De software bevat een tool waarmee je verschillende vaak voorkomende codes kunt aanmaken.

Compatibel met tablets, Windows- en Maccomputers

DURAPRINT® is geoptimaliseerd voor apparaten van allerhande merken en types.

Online ontwerpen zonder installatie

Kan of mag je geen software installeren? Geen probleem, DURAPRINT® is een browsergebaseerde software, dus er is geen installatie vereist.

Dankzij DURAPRINT® is inserts maken een stuk gemakkelijker

DURAPRINT® - Veelgestelde vragen

Het artikelnummer 1470, dat nog steeds op veel inserts voorkomt, kwam overeen met de vroegere DURAPRINT® versie, die wij verkochten op schijven voor installatie op computers. Deze versie werkt nu alleen nog op computers met Windows® XP of een ouder besturingssysteem.

Om onze software aan alle gebruikers te kunnen leveren, ook die met nieuwere besturingssystemen, hebben wij besloten om DURAPRINT® gratis online aan te bieden. Het voordeel hiervan is dat bedrijven met strenge veiligheidsregels geen extra software hoeven te installeren. Bovendien kan de software altijd snel worden bijgewerkt en geoptimaliseerd.

DURAPRINT® is uitstekend geschikt voor het bedrukken van plastic kaarten met je DURACARD printer. Selecteer gewoon "DURACARD Kaarten" onder Productcategorie, kies het corresponderende product en klaar om te ontwerpen!

Je hoeft je niet te registreren en in te loggen om DURAPRINT® te kunnen gebruiken. Om DURAPRINT® te gebruiken zonder te registreren, klik je gewoon op "Doorgaan zonder registratie". Registratie is echter wel vereist als je jouw ontwerpen in de cloud wilt opslaan en ze met collega's op afstand wilt delen.

Klik op de overeenkomstige productcategorie om verschillende trefwoorden te zien en het product te vinden dat u nodig hebt. Je kan ook het 4-cijferige nummer van de artikelen die je wil etiketteren direct in de zoekbalk naast de kop "Productcategorie" invoeren om overeenkomende resultaten te krijgen.

Kies tenslotte de regel die je nodig hebt en klik op "Selecteer product" aan de rechterkant onder het voorbeeld.

Een van onze klanten had het volgende probleem:

"Ik heb een gegevensbron (Excel-tabel) geüpload en er een afbeeldingsarchief aan toegevoegd. Ik kan echter de optie niet vinden om de database te wijzigen, d.w.z. om de voltooide lay-out nu te koppelen aan een andere database en afbeeldingsbestand (zip). Zodra ik de database in de web app heb gebruikt, kan ik deze template niet meer gebruiken. Ook in het gewijzigde bestand kan ik geen databasefuncties gebruiken. De databronweergave is helemaal verdwenen. Hoe kan ik dit probleem oplossen?"

Onze klantenservice gaf het volgende antwoord:

Om jouw DURAPRINT®-bestand als sjabloon te kunnen gebruiken voor later gebruik, hou je de database open en klik je NIET op "Database gebruiken".

Sla het project vervolgens op zoals het op jouw harde schijf staat. Wanneer je het project opnieuw opent, kan je met andere gegevens werken.

Ja, je kan dit doen via de optie "Gebruik database". Upload eerst jouw Excel-lijst en voeg dan de overeenkomstige velden in. Op deze manier kunnen velden zoals voor- en achternaam of een bedrijfsnaam op voorgedefinieerde posities worden ingevoegd.

Onze tip: Voeg de informatie voor de naambadges toe aan het Excel-sjabloon, zodat het er precies zo uitziet als jij wilt dat het op de badges komt te staan. Dit maakt het ontwerpen in de software nog eenvoudiger.


Ja, dit is mogelijk. Om dit te doen, moet u eerst de foto's van de werknemers duidelijk benoemen. B.v. door nummering of de overeenkomende achternamen. Als u dit gedaan heeft, gaat u als volgt te werk:


A) VOORBEREIDING:

Maak een Excel-lijst met alle teksten die op het printbestand moeten komen en voeg vervolgens de bijpassende fotonaam toe. Bewaar alle afbeeldingen in een ZIP-map om ze later te kunnen uploaden.


B) DURAPRINT®:

1) Open DURAPRINT® en selecteer het juiste product.

2) Maak een Excel blad aan met de juiste namen, functies en andere teksten die u wilt gebruiken voor de reeksfunctie. Voor de foto's van b.v. medewerkers zou u nog een kolom moeten gebruiken waarin u de volledige naam van de foto inclusief de aanduiding van het type foto schrijft. Bijvoorbeeld: "Mustermann.jpg".

3) Zet alle foto's in een ZIP-bestand.

4) In de DURAPRINT®-software kunt u vervolgens de Excel-tabel uploaden via "Gegevenstabel uploaden".


5) Om de verschillende afbeeldingen te uploaden, klikt u op "Upload het archief met de afbeeldingen" en selecteert u uw ZIP-map.


6) Sleep nu de afzonderlijke celinhoud naar het ontwerpgebied en ontwerp uw product.

Op deze manier kunt u DURAPRINT® bijvoorbeeld gebruiken als software voor ID-kaarten voor werknemers om uw individuele plastic kaarten te drukken.