AFVALBEHEER - Zo eenvoudig, zo belangrijk!

Waarom is afvalbeheer zo belangrijk?

Afvalstoffen zijn de nieuwe grondstoffen. In Europa is de afvalberg even hoog als de Alpen. Het is dus belangrijk dat deze grote hoeveelheid afval op een een goede manier verwerkt wordt. Daarvoor is actie nodig! Maar nog belangrijker is dat afval in de eerste plaats zo veel mogelijk vermeden wordt. Door recycling komen producten terug in onze kringloop terecht, al dan niet in een andere vorm. Dat heet circulaire economie. Door dit na te streven kunnen we onze impact op het milieu drastisch verminderen.

Ook jouw bijdrage is belangrijk en je kan al een immens verschil maken door duidelijk gestructureerd afval te sorteren. Dat kan met behulp van gemakkelijk herkenbare recyclingsymbolen en passende afvalbakken. Zo zorg je ervoor dat verschillende soorten afval correct gesorteerd worden en later kunnen worden hergebruikt.


Kan Europa afvalvrij worden?

Dat hangt af van verschillende factoren. We schreven hierover een interessante Trendpaper waarin wettelijke voorschriften en interessante feiten worden toegelicht.

Eenvoudig afval sorteren!

Met kleur kan je al een duidelijk onderscheid maken tussen verschillende soorten afval. Je kan de volledige afvalbak van kleur voorzien of je kan opteren voor een neutrale afvalbak met een gekleurd deksel. Zijn de kleuren nog niet goed ingeburgerd bij werknemers of bezoekers, dan kan je ook symbolen toevoegen aan jouw afvalbakken.

DURABLE biedt hiervoor een aantrekkelijke en praktische oplossing: een zelfklevend of magnetisch informatiekader. Je kiest een kader naargelang het oppervlak waarop je het symbool wenst op te hangen. Zelfklevend voor kunststof afvalbakken, magnetisch voor metalen afvalbakken. Bevestig het kader en voeg een insert in met het betreffende afvalsymbool. Je kan zelf symbolen aanmaken of je kan hieronder enkele kant-en-klare voorbeelden downloaden.

GFT
GFT
PDF
PDF | 327.5 KB
Glas
Glas
PDF
PDF | 326.6 KB
Papier
Papier
PDF
PDF | 326.6 KB
PMD
PMD
PDF
PDF | 327.7 KB
Restafval
Restafval
PDF
PDF | 326.5 KB
Non recyclable
Non recyclable
PDF
PDF | 344 KB

DURABIN® afvalbakken zijn multifunctioneel

Dankzij de ruime inhoud van onze kunststof DURABIN® afvalbakken zijn ze geschikt voor het sorteren van grote hoeveelheden afval. Maar ook andere toepassingen zijn mogelijk, we geven enkele voorbeelden:

• Scheiden van wasgoed in donker, licht en gekleurd
• Bewaren van materialen of grondstoffen
• Sorteren van speelgoed in de kleuterschool (bv. bouwstenen en speelgoedauto's)

Een afvalbak van 80% gerecycled materiaal?

DURABIN® ECO garandeert een nóg duurzamer afvalbeheer

Wens je je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken? Dan kan je opteren voor onze gecertificeerde DURABIN® ECO afvalbak. Gemaakt van minimaal 80% gerecycled materiaal. Een Blauwe Engel certificaat staat hiervoor garant. Deze afvalbak voldoet dus aan strenge criteria en biedt een duurzame ondersteuning van milieuvriendelijk afvalbeheer.